UW VOLKSWAGEN T1 SPECIALIST - VCT NEDERLAND BV

Indien u op zoek bent naar de Volkswagen T1 van uw dromen ( ook bekend onder de naam Transporter 1, Bulli, Type 2 bus, Splitbus of Spijltjesbus), dan bent u bij Vintage Car Trading Nederland BV aan het juiste adres. Wij leveren VW-T1 bussen in een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding, variërend van opknappers tot volledig gerestaureerde modellen.

Kijkt u bij ons AANBOD wat wij momenteel voor u kunnen betekenen.

Staat uw bus er niet tussen dan kunnen wij voor u een bus naar uw wensen laten maken, waarbij uw creatieve inbreng en onze kennis en contacten zorgen voor het perfecte eindresultaat.

Ons grote voordeel ligt in het feit dat wij zowel in Nederland als in Brazilie woonachtig zijn, deze perfecte combinatie en goede samenwerking levert de beste resultaten. Wij hebben inmiddels een uitgebreide kennis van deze markt, en we zijn een ondernemende en enthousiaste onderneming, en we spreken duits, engels, portugees en nederlands. Onze voortdurende aanwezigheid in het land van herkomst geeft ons de mogelijkheid tot controle op de kwaliteit, de termijnen en de burocratische afwikkeling. Wij doen alles van A tot Z in eigen beheer, deels in het land van herkomst, deels in onze werkplaats en showroom in Venlo. Wij laten u niet ontevreden de deur uitgaan, en zullen altijd proberen u te kunnen helpen met de juiste VW T1. Bent u in de buurt van Venlo, bezoek ons dan eens geheel vrijblijvend voor een kopje koffie en een oriëntatiegesprek.

Kijkt u ook op onze aanbod pagina naar de reeds verkochte modellen om een indruk te krijgen van de modellen die wij zoal in onze voorraad hebben regelmatig. Staat de kleur of kleurcombinatie van een bepaald model uit onze voorraad u niet aan, dan kunnen wij in overleg de bus laten spuiten in de door u gewenste kleurcombinatie. Wij kunnen u hiermee assisteren om de juiste VW kleuren te kiezen die bijvoorbeeld 'origineel' waren in de jaren 50 en 60. Zie hier voor wat voorbeelden van veel gebruikte en populaire kleurencombinaties.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuwe modellen die onderweg zijn, dan kunt u zich aanmelden op onze nieuwsbrief. Voor vragen, opmerkingen of een verzoek verwijzen naar het contactformulier.

VW-T1.NL EN VINTAGE CAR TRADING ZIJN handelsnamEN van VCT Nederland BV.


Volkswagen T1

De beroemde VW-T1 bus heeft diverse namen zoals de Transporter 1, Type 2 bus, Spijltjesbus, Splitvan, Campervan, Hippievan, Split window, Bulli en noem maar op. Bezitters van T1’s refereren vaak aan het aantal ramen dat hun busje heeft om onderscheid te kunnen maken tussen de vele passagiersuitvoeringen:

De ‘basis’- Kombi Transporter is de uitvoeruing met 11 ramen: twee voorramen (vanwege het middenspijltje), drie zijramen aan iedere kant, één raam in iedere voordeur en één achterraam. Het ‘DeLuxe’-model is een 15-raam versie: deze kent vier zijramen en aan weerszijden van het achterraam een gebogen achterraampje. Dit model was tijdelijk in Europa verkrijgbaar en in Brazilië als standaard uitvoering. De 23-ramen versie werd in de VS ‘sunroof deluxe’ genoemd, deze had aan iedere kant 8 kleine panorama-raampjes (zie afbeelding). Een 21-ramen versie had de gebogen achterraampjes niet. De 21- en 23-ramen kregen later de bijnaam Samba’s.

De Volkswagen T1 is in Brazilië geproduceerd tot 1975, terwijl de productie in Duitsland reeds was gestopt in 1967.


Volkswagen T2

De Volkswagen T2 is de opvolger van de T1 en is in Brazilië geproduceerd tussen 1975 en 2013. Ja u leest het goed, deze oersterke opvolger van de T1 werd nog tot 2013 geproduceerd. Maar door de verscherpte eisen in Brazilië aan de veiligheid van auto's, zoals bijvoorbeeld een verplichte airbag en verlaging van de uitstoot, maakte de verdere productie van de VW-T2 te duur en daardoor is besloten om de productie te stoppen. En daarmee komt definitief een einde aan een legendarisch model.

Misschien dat het U was ontgaan, maar in Brazilië produceerde Volkswagen inderdaad tot voor kort nog de Kombi. Dat deed het merk al sinds september 1957. Maar aan alles komt een einde, zo ook aan de productie van dit model. Volkswagen maakt er echter nog wel een speciaal einde van. Volkswagen produceerde de Kombi in de fabriek in São Bernardo do Campo in de deelstaat São Paulo. In juli 2013 werd een punt gezet achter de productie van het model. In totaal zijn er 1.551.140 eenheden van gebouwd.

De oudere T2 modellen in Brazilië van na 1975 zijn ook mogelijk om te importeren en kunnen tot een bepaald jaartal nog steeds als oldtimer worden beschouwd.


Kevers

De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003, is de bekendste Volkswagen, de bekendste Duitse auto, en in het algemeen één van de meest bekende auto's ooit.

In het begin van de jaren vijftig werd de achterruit 50% groter. Kevers van dit type noemt men vaak Ovaaltje. De achterruit zou nog een keer vergroot worden en werd ook iets rechthoekiger. De Kever werd met de jaren steeds een klein beetje veranderd, zodat Kevers uit 1949 en uit 1970 nog maar één onderdeel gemeen hadden: de rubber afdichtstrip van de motorklep.


Wilt u meer weten over de Volkswagen T1 en T2 modellen die in Brazilie méér dan 50 jaar zijn geproduceerd, klik dan hier.