David Herdes

Ik kwam in contact met VCT Nederland BV toen het bedrijf nog niet zo lang bestond en de busjes nog kleinschalig naar Nederland werden gebracht. Ik zocht een busje om samen met mijn vader als vader-zoon project op te knappen qua interieur en simpele mechanische klusjes. De bus moest qua roest niet te ver heen zijn , want ik zou hem nodig hebben voor mijn bruiloft die 8 maanden later zou zijn. Ik had vooraf veel internet en literatuur onderzoek gedaan naar spijlbusjes. hierdoor wist ik dat ik met mijn budget onder de 20.000 euro geen Duitse spijlbus zou kunnen kopen met een redelijke body. Bovendien vond ik de hoekraampjes van een 15 raams t1 mooi , en bij een Duitse spijlbus is ook dat vrijwel onbetaalbaar. Ook ontdekte ik dat de voorkeur voor Duitse T1's vooral wordt veroorzaakt door het feit dat eigenaren en handelaren van Duitse T1's graag de prijzen van hun product omhoog houden, waardoor er vaak slecht wordt gesproken over de kwaliteit van Brazil T1's, ferwijl -laten we eerlijk zijn- ook de Duitse T1's qua plaatmateriaal vaak ver heen zijn. Bovendien houdt ik wel van iets aparts, zodoende besloten mijn vader en ik te gaan voor een mooie Brazil bus van VCT Nederland BV. Wij kozen voor een blauwe 15 raams spijlbus uit het één-na laatste bouwjaar :1974. De bus was op het oog niet een echte opknapper, maar ook nog geen tiptop gerestaureerde auto. De auto reed bovendien ook al. Wij dachten hiermee dus een leuke semi opknapper te hebben, precies wat we zochten! Helaas bleek later dat er toch meer laswerk nodig was dan we hadden verwacht. Er was namelijk best wat roest verstopt onder plamuur en lak. Dit hebben we allemaal verholpen, maar dat mocht wat kosten. Uiteindelijk kwam de auto op tijd in 1x door de RDW keuring. Het interieur van de bus hebben we opgeknapt met een leuke Brazilliaanse touch: leer en Brazilliaanse jute koffiebonenzakken. We hebben ze er nooit om gevraagd, maar de jongens van VCT hebben ons nadien toch nog een beetje gecompenseerd voor de roest-tegenvaller door wat bijzondere Brazilliaanse onderdelen te schenken. Ook hebben we nog lang leuk contact gehouden. Bijgaand een foto van onze bus op het meest belangrijke moment : de bruiloft!

unnamed.jpg